Αναζήτηση
Filters
Close

Νικόλαος Μπλάνας

Κτίριο: Διοίκησης  Επιχειρήσεων

Γραφείο:

Email: nikosblanas@uth.gr

Τηλέφωνο: 2410-684590

Εκπαίδευση

Διδακτορικό

1992, Université Paul Valery (Γαλλία), Θέμα Διατριβής: Projet pour le développementéconomique de l’Olympe

Μεταπτυχιακό

1988, Institut Agronomique Méditerranéen de Montpellier, Τίτλος Μεταπτυχιακού: Politiques d’intensification de l’agriculture dans le département de Larissa (Grèce)

Μεταπτυχιακό

1987, Université Paul Valery (Γαλλία), Τίτλος Μεταπτυχιακού: Perspectives de développement dans une zone montagneuse: Le cas d’Olympe en Grèce

Πτυχίο

1983, ΑΠΘ, Τμήμα: Γεωπονικής Σχολής

Τρέχουσα Θέση

Ο Νικόλαος Αγαμ. Μπλάναςδιορίστηκε το 2004 σε κενή οργανική θέση εκπαιδευτικού προσωπικού της βαθμίδας Επίκουρου Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων», του Τμήματος Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων, της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) του Τ.Ε.Ι. Λάρισας.  Στη συνέχεια εξελίχθηκε σταδιακά σε όλες τις βαθμίδες. Με την συγχώνευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας στο Παν. Θεσσαλίας μετακινήθηκε το 2020 στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη θέση Καθηγητή α΄βαθμίδας σε οργανική θέση με γνωστικό αντικείμενο «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων».

Διδακτική Εμπειρία

Από τον διορισμό του (2004) μέχρι σήμερα (2021) έχει διδάξει τα παρακάτω μαθήματα: Αρχές Διοίκησης και Διαχείρισης έργων, Αξιολόγηση Επενδύσεων, Διαχείριση και Αξιολόγηση Προγραμμάτων, Περιφερειακή Ανάπτυξη,  Σεμινάριο τελειοφοίτων,  Ευρωπαϊκή Ένωση και Επιχειρήσεις και Εισαγωγή στη Λογιστική.

Έχει επίσης διδάξει ως ωρομίσθιος επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής, για συνεχές διάστημα 14 χρόνων) τα μαθήματα: Γεωργική Λογιστική, Τεχνοοικονομική Ανάλυση, Δασικός Τουρισμός, Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων, Οργάνωση και Διαχείριση Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, Αρχές Οικονομίας.

Επαγγελματική/Ερευνητική Εμπειρία

Διαθέτει πολλά έτη επαγγελματικής/ερευνητικής εμπειρίας στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων, σε διάφορα επίπεδα και τομείς.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, δραστηριοποιήθηκε κυρίως στο χώρο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων τόσο στο τομέα της Επαγγελματικής κατάρτισης όσο  και στον τομέα των προγραμμάτων του Α! Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (1989-1993) και των Κοινοτικών Πρωτοβουλιών της ιδίας χρονικής περιόδου.

Πλήρες βιογραφικό